SÆT REALISTISKE MÅL EFTER FERIEN

SMART-MODELLEN 

Første skridt for at nå et mål er planlægning. Uden en plan, famler du i blinde. Måske når du i mål, men med en plan kan du nå i mål endnu hurtigere.

For at finde et realistisk mål og planlægge ud fra det, kan man benytte en model der heder SMART-modellen. Den går ud på følgende: 

 

S (specifik): Hvad vil du gerne? Tabe x antal kg, løbe x antal km. Osv. 

M (målbart): hvordan vil du måle det. Vil du veje dig, cm, tid, billeder. Og hvor ofte? 

A (attraktivt): Hvor attraktivt/vigtigt er det for dig? HVORFOR vil du gerne dette, hvad betyder det for dig at nå dit mål

R (realistisk): er dit mål realistisk? Har du de redskaber og værktøjer der skal til? Eller skal du måske bruge hjælp udefra? 

T (tid): Hvornår skal du have nået dit mål. Fastsæt en deadline. Den skal selvfølgelig passe med de øvre punker, f.eks. hvorvidt det er realistisk.  

 

HVAD vil du, HVORNÅR vil du det? HVORFOR er det vigtigt for dig, og er du klar på at gå på kompromis med andre ting for at nå dit mål? Du må gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig. At spise den is, eller at nå det vægttab du altid har drømt om.

Skriv det ned og hæng det op på køleskabet!

Lav strategier for dig selv

Hvis du skal træne inden eller efter arbejde, så pak tasken aftenen før, så det er gjort på forhånd- så slipper du for at stå helt morgentræt og diskutere med dig selv, om du nu også skal afsted. AFSTED! Du bliver glad for det når du har gjort det.

Skriv ind i din kalender hvornår du skal træne, en aftale med dig selv er lige så vigtig som en aftale med en veninde. Prioriter dig selv.

Hvis du er for træt til at lave mad når du kommer hjem fra arbejde og derfor ofte falder i den nemme snack løsning, så planlæg dig ud af det. Der er mange måder at forberede sin mad på. Nogle kan godt lide at have alt vejet og afmålt i separate bøtter, for andre fungere det fint blot at have handlet ind, så man ved hvad man skal spise. Du må afprøve forskellige strategier får at finde ud af hvad der fungere for dig. Man kan heldigvis få flere og flere sundere færdiglavede alternativer og derfor kan man nu hurtigt bikse en sund ret frem, selv på de trætte dage. 

 

“It’s a slow process, but quitting won’t speed it up”