Vægttab og restuarent besøg

Hvordan gør jeg, og hvad må jeg spise i forhold til mit vægttab!?

Intet er forbudt
Husk at selvom man gerne vil tabe sig, så er der ikke nogle fødevare der er forbudte. Vi skal i stedet øve os i hvor meget vi skal spise af de forskellige fødevare.

Når man skal ud at spise er det en rigtig god ide at bruge værktøjerne fra mindful eating eller intuitiv spisning.
Det betyder at man er bevidst omkring sin krop, dens signaler og den mæthed.

Hvad har du egentlig lyst til?
Så det handler om at spise efter sin sult og lyst, frem for at spise efter vaner og normer. Dvs. selvom du skal på cafe med din veninde, er du så egentlig så sulten at du vil have en burger eller en salat? Bare fordi hun skal have pomfritter, har du så egentlig lyst til det? Og omvendt, måske har hun ikke har lyst til pomfritter men du har?

I den forbindelse kan det også være en fin overvejelse at overveje hvorvidt man skal have 3 retter eller om man mere har lyst til dessert end forret, eller måske har man lyst til to forretter i stedet for en hovedret? Igen, prøv at tænk lidt ud af boksen, vi behøver ikke gøre “som vi plejer” eller som de andre gør. Man skal gøre det man lige præcis selv har lyst til.

Intuitiv spisning handler ikke om alting at handle på lyst, fordi chokolade stopper aldrig med at smage godt, ligesom at pomfritter også altid er lækkert, så man må gerne tænke sine mål (vægttab) ind i billedet, men netop når det handler om sociale sammenhæng kan intuitiv spisning være et rigtig godt værktøj.

Du må gerne levne 

De fleste af os er vokset op med at det er uhøfligt at levne. Men hvorfor skal man proppe mad i sig hvis man ikke er sulten, eller hvis man ikke kan lide det?
Når først maden har forladt køkkenet så er det ikke dit ansvar at holde øje med “madspild”. Om det bliver smidt ud eller du spiser det er lige vidt, det bliver ikke gemt alligevel. Faktisk vil det, at du levner, være et signal til køkkenet om at portionen måske er for stor?

Kaloriebudgettet?
Det er ikke sort hvidt og vi er alle forskellige. For nogle vil det fungere godt at springe et måltid over i løbet af dagen for at spare kalorier op, for andre vil dette tricke slankekurs tankegangen og ende i overspisning. I dette tilfælde vil det være bedre at holde fast i sin “mekaniske spisning” med det faste måltidsmønster i løbet af dage, for på den måde at undgå at blive voldsomt sulten.

Det samme gælder dagen efter, LAD HVER med at straffe dig selv ved ikke at spise noget hele dagen, for hvad sker der så? … du ender med at være så sulten at det eneste du kan tænke på er pizza og slik. Spis i stedet dine helt almindelig måltider gerne på samme tidspunkter.


Et par gode råd
– Spar på brød og smør før retterne… med mindre brød og smør er den eneste grund til at du er der.
– Drop ligegyldige snacks
– Sluk tørsten i vand, og NYD alkoholen i stedet.